Webinar 'Thuiswerk en ergonomie'

Schrijf u hier in
Sinds de corona-crisis is thuiswerken de norm en ook erna zal telewerken thuis als werkvorm blijven bestaan. Om veilig en gezond thuiswerken mogelijk te maken, is het nuttig om een aantal concrete afspraken op papier vast te leggen. Wat is er wettelijk geregeld? Wie is verantwoordelijk voor het ergonomisch meubilair thuis? Hoe kan u medewerkers stimuleren en faciliteren om dit aan te kopen? Naast een goede inrichting van de werkruimte dient men medewerkers te informeren over een goede opstelling van de werkplek. Een risicoanalyse en mogelijkheid tot videoconsult maken het telewerkbeleid compleet.

Tijdens dit webinar worden alle onderdelen van een telewerkbeleid toegelicht aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden. Deze kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan.

Pluspunten

  • U krijgt concrete en bestaande praktijkvoorbeelden van bedrijven
  • De inhoud is gebaseerd op een consensus van ergonomiespecialisten uit de praktijk
  • Onderdelen van een telewerkbeleid worden ge├»llustreerd met uitgewerkt materiaal
  • Dit webinar is zeer praktisch gericht, maar ook onderbouwd door onderzoek
Docent: Roeland Motmans
Roeland Motmans is ergonoom bij Delhaize en voorzitter VerV, Beroepsvereniging voor Ergonomie. Binnen Delhaize is hij verantwoordelijk om ergonomie in al zijn facetten uit te bouwen voor de retail, logisitiek en ondersteunende diensten. Binnen de ergonomievereniging co├Ârdineert hij de drie werkgroepen kantoor, zorg en industrie. Doelstelling is het uitwisselen van kennis en informatie om van daaruit praktijkrichtlijnen te ontwikkelen.

Mis dit webinar niet en noteer vrijdag 29 januari 2021 van 12u30 tot 13u30 alvast in uw agenda.