Future Ready Lawyer Survey 2020

Performance Drivers

De Wolters Kluwer Future Ready Lawyer Survey 2020 - Performance Drivers onderzoekt de toekomstige paraatheid en veerkracht in de juridische sector, met inzichten van 700 juridische professionals in de VS en Europa.

De wereldwijde pandemie Covid-19 zal verstrekkende, langdurige en structurele gevolgen hebben voor de gehele juridische sector. Te midden van de komende veranderingen zal er ook sprake zijn van continuïteit en zelfs versnelling in de lopende transformatie van de juridische sector.

In het onderzoek is gekeken naar trends die van invloed zijn op de toekomst van het juridisch landschap, aangezien de sector in het algemeen een aanzienlijke transformatie ondergaat, en naar de manier waarop goed voorbereide juridische organisaties beter kunnen presteren.
Het rapport van de Future Ready Lawyer 2020 bestrijkt vijf gebieden die verband houden met hoe de advocatuur zich klaarmaakt voor de toekomst, en wat daarbij de prestatiedrivers zijn:

• Toptrends en gereedheid in de gehele juridische sector
• Het bevorderen van succesvolle klant-bedrijfrelaties
• De veranderende juridische afdeling
• Het veranderende advocatenkantoor
• Focus op technologie-investeringen en -voordelen

Het onderzoek bracht ook een aantal lacunes aan het licht.  Het goede nieuws is dat er volop gewerkt wordt aan het dichten van die leemten.

Download het rapport

Voornaamste bevindingen
Er bestaat een aanzienlijke kloof tussen de trends en de bereidheid om deze aan te pakken. Minder dan een derde van de advocaten is goed voorbereid om gelijke tred te houden met de veranderingen op de juridische markt.
Terwijl 76% van de juridische professionals zegt dat het toenemend belang van juridische technologie de komende drie jaar de belangrijkste trend zal zijn om hun organisaties te beïnvloeden...slechts 28% is er klaar voor.
Technologie wordt steeds belangrijker voor het voldoen aan de verwachtingen van de klant.
Tegen 2022 zal 81% van de bedrijfsjuridische afdelingen eisen dat toekomstige advocatenkantoren hun technologiegebruik beschrijven om productiever en efficiënter te zijn - bijna het dubbele van het percentage van 41% dat dit vandaag vraagt.
Technologisch toonaangevende bedrijven zijn winstgevender.
62% van de technologieleiders melden dat hun winstgevendheid is toegenomen ten opzichte van vorig jaar, vergeleken met 39% voor Transitioning en 17% voor Trailing bedrijven.

Inzichten: Impact van COVID-19 op de juridische sector
Het Future Ready Lawyer Survey rapport gaat ook in op de onmiddellijke en potentiële gevolgen op lange termijn van de wereldwijde pandemie van het coronavirus. Juristen uit Europa en de VS delen hun inzichten:
Op lange termijn gaan wij naar een verbeterde efficiëntie, maar dus ook naar nieuwe eisen die gesteld zullen worden aan de vennoten en medewerkers van de kantoren. Verhoogde technologisering houdt ook een verhoogde meetbaarheid van de prestaties in.

Peter Callens
De strategische doelstellingen en de noodzaak om de levering van juridische diensten te optimaliseren, veranderen niet door de crisis. Alles gaat gewoon veel sneller.

Markus Hartung
Kantoren die de klant centraal plaatsen in hun werking, zullen versterkt uit deze crisis komen. Dat was voor deze crisis ook al zo en vindt ook bevestiging in de cijfers van deze studie.

Bram Vandromme
De tijd voor 'Innovation by Press Release' voor advocatenkantoren is voorbij; het is 'Do or Die’.

Jeroen Zweers
Over de enquête en Wolters Kluwer Legal & Regulatory
Future Ready Lawyer Survey 2020. Performance Drivers van Wolters Kluwer Legal & Regulatory omvat kwantitatieve interviews met 700 advocaten in advocatenkantoren, juridische afdelingen en zakelijke dienstverleners in de VS en negen Europese landen - het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Frankrijk, Spanje, Polen, België en Hongarije - om te onderzoeken hoe de verwachtingen van cliënten, technologie en andere factoren van invloed zijn op de toekomst van het recht in de kerngebieden en hoe juridische organisaties bereid zijn deze aan te pakken. Het onderzoek is voor Wolters Kluwer online uitgevoerd door een toonaangevende internationale onderzoeksorganisatie van 10 tot 30 januari 2020.

Wolters Kluwer Legal & Regulatory is een divisie van Wolters Kluwer, een wereldwijd toonaangevende leverancier van juridische en compliance-oplossingen die professionals in staat stellen hun productiviteit en prestaties te verbeteren, risico's te beperken en betere resultaten te behalen. Wolters Kluwer (WKL) is wereldwijd marktleider op het gebied van professionele informatie, softwareoplossingen en diensten voor de gezondheidszorg; belastingen en boekhouding; governance, risico's en compliance; en wet- en regelgeving.
When you have to be right